Tikkurilan Teatteri

Tikkurilan Teatteri ry on yksityinen yhdistys, joka ylläpitää Tikkurilan Teatteri nimistä ammattijohtoista harrastajateatteria sekä Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulua, joka antaa taiteen perusopetusta teatteri- ja sirkustaiteesta.

Arkiston aarteita: Kevätfestarit 2012


25.-27.5.2012 Vernissalla

Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulussa juhlistetaan lukuvuoden päättymistä perinteiseen tapaan Kevätfestarien merkeissä. Tapahtuma tarjoaa teatteria ja sirkusta toukokuisen Vernissan täydeltä. Kevätfestarit järjestetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa.

Vuotuinen katselmus kerää yhden katon alle kuusi Tikkurilan Teatterikoulussa tänä keväänä valmistunutta esitystä. Oman mausteensa kirjavaan esityspalettiin tuo sunnuntaiaamuna nähtävä Pukinmäen Taidetalon sirkusesitys.

Lisäksi järjestetään perinteiset Improturnajaiset, jossa teatterikoulun ryhmät kisailevat improkuninkuudesta. Kisan alkuerät käydään perjantaina ja finaali nähdään lauantai-iltana.

Liput kaikkiin esityksiin 4€.

Ohjelmisto

Kolme muskettisoturia

Seikkailua, huumoria ja vauhdikkaita tilanteita riittää, kun D’Artagnan yrittää päästä muskettisoturiksi ja tempautuu koko kansakuntaa ravisteleviin sotkuihin mukaan. Onneksi hän saa avukseen huolettomat muskettisoturit. Yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta!
Esitykset: la 26.5. klo 13.00 | su 27.5. klo 12.30 yläsalissa
Tarina: Alexander Dumas
Käsikirjoitus: Pasi Toivanen
Ohjaus: Tuukka Tiihonen
Ikäsuositus: yli 7 v. | Kesto: 1h 45min.

Kohina

Esitys on syntynyt improvisaatiosessioiden pohjalta ja Agatha Christien tarinoiden innoittamana. Improvisaation ja Christien yhteispaketin ansiosta on syntynyt tarina, jossa vietetään luokkakokousta kaukaisella saarella. Koulukavereita on kiva nähdä pitkästä aikaa, kunnes kuolema astuu mukaan kuvioihin…
Esitykset: la 26.5. klo 16.30 | su 27.5. klo 15.15 yläsalissa
Käsikirjoitus: Työryhmä
Ohjaus: Tuukka Tiihonen
Ikäsuositus: yli 13 v. | Kesto: 1h 20min.

Varastetut kohtaukset

Esitys on tutkimusmatka nykydraaman klassikoista vastasyntyneisiin tähtiin. Se yhdistää kohtauksia useista eri näytelmistä, jotka työryhmä on muokannut yhteistyössä ohjaajiensa kanssa kokonaisuudeksi.
Esitykset: la 26.5. klo 12.00 | la 26.5. klo 15.15 alasalissa
Ohjaus: Rosa-Maria Perä ja Heikki Vilja
Ikäsuositus: yli 12 v. | Kesto: noin 1h.

Shakespeare All Stars

Shakespeare hahmojen vuosittainen kokoontuminen menee vuodesta toiseen samalla kaavalla vai meneekö? Tuleeko yllätyksiä? Kääntyykö mestari haudassaan?
Esitykset: pe 25.5.  klo 17.30 | la 26.5. klo 11.00 yläsalissa
Shakespearen teksteistä näytelmäksi muokannut Tanja Hautakangas ja työryhmä
Ohjaus: Tanja Hautakangas
Ikäsuositus: yli 10 v. | Kesto: 45 min.

Vania, Vanda, Vantaa

Oi Vantaa, Oi Vantaa, Oi Vantaa! Esitys, jossa kukkii kotiseuturakkaus. Moniääninen esityksellinen oodi kaupungille, jolla ei ole keskustaa, mutta monet kasvot.
Esitys: la 26.5. klo 17.30 alasalissa
Käsikirjoitus: Työryhmä
Ohjaus: Tanja Hautakangas
Ikäsuositus: yli 6 v. | Kesto: 30 min.

Dokumentit

Pantomiimi, naamiot, näyttämötaistelu ja commedia dell’arte ovat läsnä tässä esityksessä. Teatterikoulun syventävän tason oppilaat ovat tutkineet, kuinka yhden ihmisen toiminta vaikuttaa domino-efektinä moneen muuhunkin ihmiseen. Me olemme kaikki yhdessä samalla planeetalla, joten jokaisen pitää miettiä omaa toimintaansa ja sen vaikutuksia.
Esitykset: su 27.5. klo 13.15 | su 27.5. klo 15.00 alasalissa
Käsikirjoitus: Työryhmä
Ohjaus: Kimmo Tähtivirta
Ikäsuositus: yli 12 v. | Kesto: 1h.

Vieraileva esitys
Sirkusta

Pukinmäen Taidetalon vierailuesitys, jossa nähdään monelaisia sirkusnumeroita. Tämä esitys on täynnä huimaa taituruutta ja sirkuksen lumoa.
Esitykset: su 27.5. klo 11.45 ja kevätgaalan yhteydessä sunnuntaina alasalissa
Ohjaus: Susanna Keskikohtamäki ja Aino Hurri
Ikäsuositus: kaikenikäisille | Kesto: 25 min.

Muu ohjelma

Improturnajaiset

Alkuerät pe 25.5. klo 19.15-21.00 | Finaali la klo 19.15-21.00
Jo perinteeksi muodostuneessa improkisassa teatterikoulun eri ryhmät ottavat toisistaan mittaa. Tänä vuonna alkuerät ovat perjantain avajaisten yhteydessä ja huikea finaali nähdään lauantai-iltana.

Kevätgaala

Su 27.5. 17.00-18.00
Päättötyönsä tehneet opiskelijat saavat todistuksen juhlavissa tunnelmissa. Lisäksi oppilasraati antaa palautteen esityksistä. Kaikki festareilla panoksensa a ntaneet ovat sydämellisesti tervetulleita juhlimaan!