Kuvassa sirkuspizzaa pyörittävä nuori sirkustaiteilija
Lyhytkurssit

Säännöllisen viikoittaisen opetuksen lisäksi Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu järjestää lyhytkursseja, kuten hiihtoloma- ja kesäkursseja sekä perhesirkusta.

Taideopetus soveltuu mainiosti myös osaksi koulujen iltapäivätoimintaa esim. yhteistyössä vanhempainyhdistyksen kanssa. Opetusta voivat antaa omalla koululla Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun opettajat. Koulullamme on kokemusta Vantaan peruskoulujen iltapäivätoiminnan sekä erilaisten työpajojen järjestämisestä jo usean vuoden ajalta.

Ilmoittaudu kursseille klikkaamalla tästä.

Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun lyhytkurssit 2021:
– Kesäkurssit / Lisätietoa tulossa

Lue lisää alta:

***

Peruttu koronarajoitusten vuoksi:

SIRKUSPIZZA! 6. – 20.2.2021

Tule ompelemaan oma sirkuspizza!

Mikä on sirkuspizza? Sirkuspizzaksi kutsutaan kankaasta valmistettua, pyöriteltävää ja heiteltävää sirkusvälinettä.

Ensimmäisenä kurssipäivänä pääset tutustumaan valmiisiin pizzoihin ja harjoittelemaan niillä peruspyöritystä. Kokeilun jälkeen voit valita, kuinka ison ja painavan pizzan haluat valmistaa. Lopuksi käydään läpi valmistuksen työvaiheet ja materiaalit sekä piirretään oman pizzan kaava ja suunnitellaan mahdolliset kuviot ja koristeet.

Toinen kurssipäivä käytetään pizzan varsinaiseen ompelemiseen. Sirkuspizza valmistetaan opettajan avustuksella ommellen sekä käsin että koneella. Aiempi kokemus ompelemisesta ei ole välttämätöntä, mutta vauhdittaa työn etenemistä. Kurssille tarvitaan kuitenkin keskittymiskykyä ja kykyä seurata annettuja ohjeita. Pienimmät osallistujat voivat saapua tälle keskimmäiselle opetuskerralle oman huoltajan/avustajan kanssa, jotta saa riittävästi apua saksien, neulojen ja ompelukoneen käytössä. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisen huoltajan mukaantulosta, jotta voimme varata riittävästi tilaa. Toisen kerran päätteeksi pizzan voi ottaa kotiin ja pizzan ompelua voi jatkaa kotona.

Kolmantena kurssipäivänä viimeistellään pizza ja harjoitellaan lisää temppuja. Halutessaan pizzalla voi harjoitella pienen esityksen muille näytettäväksi.

Tuo kurssille mukanasi muistiinpanovälineet ja jos sinulta löytyy ompeluvälineitä, kuten hyvät sakset tai jokin kierrätyskangas, jota haluaisit käyttää pizzan valmistuksessa. Pizzaan voit ommella koristeet esimerkiksi pieneksi jääneestä lempivaatteestasi! Voit ottaa mukaan myös pientä evästä.

Lauantait 6.2., 13.2. ja 20.2. klo 12-15 (3 opetuskertaa, à 3h)

Opetuspaikka: Unikkotie 2 C, 2. kerros
Opettaja: Venla Takkinen
Kurssin hinta: 70€
Sisaralennus -10% molemmista sisaruksista / Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun oppilaat -10%. Kurssimaksussa voi käyttää vain yhtä alennusta kerrallaan.
Kurssin hinta sisältää materiaalit ja vakuutuksen.

Kurssi toteutuu mikäli kurssille tulee vähintään 8 osallistujaa.

Ilmoittautuminen: https://tikkurilanteatteri.inschool.fi/

***

HIIHTOLOMAKURSSI 22. – 26.2.2021

Tule löytämään sirkuksen riemu hiihtolomakurssiltamme!

Hiihtolomakurssilla tutustutaan monipuolisesti sirkukseen taiteenlajina ja harjoitellaan eri sirkuslajeja, kuten akrobatiaa ja esinemanipulaatiota ammattitaitoisen opettajan johdolla. Hiihtolomakurssi on oivallinen tilaisuus kokeilla, olisiko sirkus se oma juttu. Kurssilla voi harjoitella oman pienen sirkusesityksen, joka esitetään viimeisenä kurssipäivänä muille kurssin osallistujille.

Tunnille pukeudutaan joustaviin vaatteisiin, joissa on mukava liikkua. Pitkät hiukset kannattaa sitoa kiinni. Kurssipäivän aikana pidetään evästauko, omat eväät mukaan.

Hiihtolomakurssi on suunnattu erityisesti sirkuksesta innostuneille 7-12-vuotiaille, mutta ikähaarukka ei ole ihan tarkka: mukaan saa toki tulla myös tätä vanhempia sirkustelijoita! Aiempaa kokemusta sirkuksesta ei tarvita. Opettaja räätälöi kurssisisällön osallistujille sopivaksi.

Hiihtolomakurssi ma 22.2. – pe 26.2. klo 10-14

Opetuspaikka: Kulttuuritehdas Vernissa, Tikkurilantie 36, Vantaa
Opettaja: Juuso Saarinen
Kurssin hinta: 130€
Sisaralennus -10% molemmista sisaruksista / Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun oppilaat -10%. Kurssimaksussa voi käyttää vain yhtä alennusta kerrallaan.
Kurssin hinta sisältää välineet ja vakuutuksen.

Ilmoittautuminen: https://tikkurilanteatteri.inschool.fi/