Impro2017

Impro2017-festivaali 5.–8.4.2017


Yhdeksättä kertaa järjestettävä improvisaatioteatterifestivaali kokoaa jälleen monipuolisen improteatteriohjelman Vantaalle. Luvassa on ohjelmaa kaikenikäisille impron ystäville!

Viikko huipentuu 8.4. Vernissassa järjestettäviin Improkisoihin, joka tuo mahtavia improryhmiä ympäri suomen Tikkurilaan! Tutustu joukkueisiin tämän sivun alalaidassa!

IMPRO2017-FESTIVAALIVIIKON OHJELMA:

5.4. Kaksi pitkää miestä Pessissä
6.4. Päiväkahvi-improt Myyrastissa
7.4. VSOP ja Reactori Ravintola Shamrockin ja Tikkurilan Teatterin yhteisellä klubilla
8.4. Improkisa Vernissasalissa

 

5.4. Kaksi pitkää miestä Pessissä

“Kaksi pitkää miestä” ovat Iiro Ollila ja Hannu Risku – kaksi muusikkoa, säveltäjää ja improteatterintekijää, jotka tulevat Impro2017-festivaalille heittämään keikan lapsille! Lasten ehdotukset, vapaa assosiaatio ja hetkeen uppoaminen yhdistettynä molempien upporikkaaseen musiikilliseen osaamiseen saavat aikaan ihmeellisen hengähdyshetken. Yleisö saa mitä se tilaa, mitä se ei huomannut edes tilata ja vielä paljon enemmän: lauluja, runoja, tarinoita, soundia ja sykettä. Kaksi sydäntä vartaassa. Kaksi pitkää miestä.

Esitykseen on tarjolla maksuton työpaja, jossa soitetaan ja tehdään improvisaatioharjoitteita. Työpajassa jokainen joka laulaa, on laulaja. Aiempaa kokemusta musisoinnista tai improvisaatiosta ei tarvita.

5.4. klo 9.30
Suositusikäraja: yli 7v. (1.-2lk.)
Kesto: n. 45 min
Liput: 5€
Pakolliset varaukset: taidetalo.pessi@vantaa.fi tai 040 524 1404 (arkisin)
Paikka: Lasten taidetalo Pessi, Kielotie 12-14, 01300 Vantaa

www.kaksipitkaamiesta.fi

 

6.4. Päiväkahvi-improt Myyrastissa

Maksutonta impro-ohjelmaa senioreille ja muille päiväsaikaan kotona oleville!

Improsiskojen Outi Utriainen ja Eeva Vekki saavat vieraakseen improihme-muusikko Tuukka Martiskaisen! Tämä kolmikko improilee päiväkahvien lomassa Palvelukeskus Myyrastissa. Esityksessä kuullaan ainakin lauluja, puheita ja runoutta, tunteellisia asiantuntijoita ja hauskoja sketsejä. Kaikkeen, mitä lavalla nähdään saa yleisö sanoa sanottavansa ja ehdottaa vaikkapa tarinoille nimiä, lauluille tunteita ja puheille aiheita. Esiintyjät heittäytyvät näihin ehdotuksiin samoin tein!

Tule Impro2017-festivaalille kokemaan mukava, yllätyksellinen ja ennen kaikkea hauska hetki. Myyrasti tarjoaa kahvit ja pullat!

6.4. klo 14
Kesto: n. 45 min
Liput: Vapaa pääsy! Ei ennakkoilmoittaumisia.
Paikka: Myyrasti, Jönsaksentie 6, 3. krs, 01600 Vantaa

www.improsiskot.fi

 

7.4. VSOP ja Reactori Ravintola Shamrockin ja Tikkurilan Teatterin yhteisellä klubilla

Impro2017-festivaalin viikonloppu korkataan hulvattomalla improklubilla Ravintola Shamrockissa. Suomen kovimpiin improvisaatioteattereihin lukeutuvat VSOP ja Reactori yhdistävät voimansa yhdeksi illaksi Impro2017 festivaalin kunniaksi!

Kaikki on mahdollista, kun nämä pitkän linjan improvisoivat näyttelijät ja muusikot astuvat lavalle. Ryhmä lupaa laittaa festivaalia varten kasaan huippuunsa viritetyn illan. Tämä on pakko nähdä!

Improvisaatioteatteri VSOP:n ja Reactorin näyttelijät ja muusikot ovat televisiosta, teatterista ja komiikkalavoilta tuttuja esiintyjiä. Shamrockin lavalla nähdään ainakin Jussi Puhakka, Ulla Virtanen, Tuukka Tiihonen, Inga Rikandi ja Jaana Saarinen.

Esiintyjien palkkiot lahjoitetaan lyhentämättömänä SPR:n Syyrian katastrofirahastoon.

7.4. klo 20.00
Kesto:
n. 2 tuntia väliaikoineen
Paikka:
Ravintola Shamrock, Peltolantie 2, 01300 Vantaa

 

Liput ennakkoon (hinta sisältää NetTicketin palvelumaksut): 10€
Ennakkomyynti: www.netticket.fi/tikkurilanteatteri
Ennakkolippuja voi myös ostaa Vantaan yhteispalvelupisteistä (Myyrmäki, Korso, Tikkurila).
Liput ovelta ja Tikkurilan Teatterin kautta varattuna: 12€
Tikkurilan Teatterin varaus- ja infopuhelin: 044 013 0036 (ma-ke klo 12–15 ja 2 tuntia ennen esityksen alkua) tai liput [at] tikkurilanteatteri.fi (vastaamme sähköpostivarauksiin arkisin)

 

8.4. Improkisa Vernissasalissa

Legendaariseen ja ehdottoman leikkimieliseen improkisaan kutsutaan improjengejä ympäri Suomen. Säkenöivät improjengit pistelevät parastaan Vernissasalin stagella ja rakas yleisö saa päättää mitä kaikkea lavalla nähdäänkään. Illan voittajan päättävät yleisö ja raati yhdessä. Kisa on myyty loppuun joka vuosi, tätä ei kannata jättää väliin!

La 8.4. klo 19.00 (ovet avataan jo klo 18.00)
Ikäraja: K-18
Kesto: noin 3 tuntia väliaikoineen
Paikka:
Vernissasali, Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa
Liput ennakkoon (hinta sisältää NetTicketin palvelumaksut): 15€ / 12€*
Ennakkomyynti: www.netticket.fi/tikkurilanteatteri
Ennakkolippuja voi myös ostaa Vantaan yhteispalvelupisteistä (Myyrmäki, Korso, Tikkurila).
Liput ovelta ja Tikkurilan Teatterin kautta varattuna: 17€ / 14€*
Tikkurilan Teatterin varaus- ja infopuhelin: 044 013 0036 (ma-ke klo 12–15 ja 2 tuntia ennen esityksen alkua) tai liput [at] tikkurilanteatteri.fi (vastaamme sähköpostivarauksiin arkisin)
* = Lue lisää lippujen alennetuista hinnoista täältä.

 

VUODEN 2017 IMPROKISAN JOUKKUEET OVAT:

Improkisoissa tavataan jälleen vuonna 2017 kiinnostava kattaus improvisaatioteatteriryhmiä, jotka kaikki saapuvat innolla Tikkurilan Teatteriin kisaamaan Improkisojen mestaruudesta! Joukkueet tulevat tänä vuonna Helsingistä, Vantaalta, Tampereelta ja Hämeenlinnasta. Tutustu joukkueisiin alla ja tule kannustamaan suosikkijoukkueesi voittoon!

 

KATRIINAMIES (Helsinki)

Katriinamies on kahden hengen poikkitaiteellinen improvisaatio-orkesteri, joka rikkoo kaikki esiintymiseen liittyvät rajoitukset. Liiallinen hinkkaaminen ja suunnitelmallisuus on unohdettu täysin, sillä tämä duo koostaa kappaleet lennosta paikan päällä yleisön antamien aiheiden mukaan. Kannattaa siis tulla huutamaan sen biisin nimeä, jonka on aina halunnut kuulla, mutta jota ei ole vielä olemassa!

Täysin päättömästä kohkailusta ei kuitenkaan ole kysymys, vaan yleisön antamat palaset kootaan harkiten ainutlaatuisiksi tarinoiksi ja tunnelmoinniksi. Jokainen esitys on erilainen, mutta taattua on, että Katriinamies vangitsee keikoillaan yleisön huomion täydellisesti, aiheuttaen ympärillään naurua ja hyvää mieltä. Tiedossa on siis monta timanttista ikivihreää, jotka tullaan kuulemaan ainoastaan kerran!

Esiintyjät: Antti Hintsa ja Karri Lehtonen

www.katriinamies.com

 

ÖKÖ IMPRO (Hämeenlinna)

Hämeenlinnalaisten teatterinuorten perustama improryhmä. Ryhmän tyyli on täysin itse kehitelty ja siksi uniikki, energinen ja omituinen!

Esiintyjät: Emppu Jurvanen, Eero Rantaniemi ja Samu Tolvanen

www.facebook.com/okoimpro/

 

WOLTTI (Vantaa)

Improvisaatioryhmä Woltti on vuonna 2016 perustettu vantaalainen improvisaatioryhmä. Kuten ryhmäkin, myös sen jäsenet ovat nuoria, mutta se ei tarkoita etteikö jäsenillä olisi taitoa, kokemusta ja valtavaa heittäytymiskykyä esiintyessään. Woltti on ryhmänä muuntautumiskykyinen kokonaisuus, jolta löytyy taitoa viihdyttää yleisöä kuin yleisöä.

Esiintyjät: Henna Karekari, Mimmu Korvenpää ja Ia Nissinen

www.facebook.com/improwoltti/

 

REACTORI (Helsinki)

Reactori on ammattilaisista koostuva, yli 10 vuoden aikana saumattomasti yhteen hitsautunut improvisaatioteatteriryhmä. Historiansa aikana reactori on impronnut kokoillan näytelmiä Kansallisteatterissa ja Teatteri Avoimissa Ovissa, esiintynyt festivaaleilla, pitänyt satoja improklubeja kymmenessä eri lokaatiossa ympäri Helsinkiä, kouluttanut lukemattomissa firmoissa ja viihdyttänyt sadoilla tilauskeikoilla. Reactorin jäsenet tuntevat toisensa 10 vuoden yhteistyön jälkeen läpikotaisin ja luottavat toisiinsa ehdottomasti, mikä tuo reactorin improvisaatiolle oman persoonallisen leimansa.

Esiintyjät: Jussi Puhakka ja Jaana Saarinen

www.reactori.com
www.facebook.com/reactori

 

KORKEAPAINE (Tampere)

Korkeapaine on tamperelainen improvisaatioryhmä, joka tekee improa monesta ja aina omasta näkökulmasta – vaihdellen keveästä viihdeshowsta draamalliseen kokoillan näytelmään.

Esiintyjät: Meeri Kokko, Veera Tapanainen ja Jenna Teinilä

www.korkeapaine.weebly.com

 

RISKIRYHMÄ (Helsinki)

Riskiryhmä on viidentoista nuoren ammattinäyttelijän ja kahden muusikon kokoonpano, joka tutkii improvisaatioteatterin mahdollisuuksia.

Riskiryhmä tunnetaan mm. Päivän lööppi –esityksistä Korjaamo Teatterissa ja tuoreimpana Snap –leipää ja sirkushuveja–esityksistä Teatteri Jurkassa. Ryhmä keikkailee ympäri Suomea yksityistilaisuuksissa, tapahtumissa ja teattereissa!

Esiintyjät: Elina Aalto & Tommi Rantamäki

www.improriskiryhma.com