Nuori Näyttämö: Flamingonpunainen unelma

Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulusta on kaksi opetusryhmää mukana Työväen Näyttämöiden Liiton Nuori Näyttämö -hankkeessa, jossa nuorten teatteriryhmät tekevät esityksiä uusista nuortennäytelmistä. Tikkurilan Teatterikoulun Uljas-ryhmä toteuttaa Otto Sandqvistin uuden näytelmän Flamingonpunainen unelma, joka kertoo elämän toisteisuudesta ja toisaalta sen vääjämättömästä loppumisesta.

Peruuttamaton tapahtumaketju saa alkunsa, kun sisarukset Charlotte ja Adrian päättävät varastaa Vera Crawfordille testamentatun kilpikonnan. Vera yrittää estää suunnitelmat asianajajansa Vincentin avustuksella. Samaan aikaan Veran puutarhuri Douglas aloittaa intohimoisen suhteen Adrianin kanssa.

Uljas-ryhmän tulkinnassa Sandqvistin maalauksellinen nykynäytelmä puetaan pastellisävyihin ja karnevalistiseen rosoisuuteen. Näyttämön täyttävät suuret tunteet ja pom-pom-huiskut. Esitys riemastuttaa katsojaansa anteeksipyytelemättömyydellään ja koskettaa rohkeudellaan tarttua elämän ja kuoleman kysymyksiin.

Otto Sandqvist on vuonna 2017 Teatterikorkeakoulusta valmistunut näytelmäkirjailija ja dramaturgi, joka kirjoittaa teoksiaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Hänen uusi, Nuori Näyttämö -hanketta varten kirjoittamansa Flamingonpunainen unelma -näytelmä saa kantaesityksensä keväällä 2021 usean eri nuorten teatteriryhmän esittämänä osana Nuori Näyttämö -hanketta. Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun Uljas-ryhmän tulkinta on niistä yksi.

  • Seuraa Uljas-ryhmän matkaa kohti ensi-iltaa Instagramissa: uljas.tt
  • Tutustu myös toiseen Tikkurilan Teatterikoulun Nuori Näyttämö -prokkikseen: Beckett-ryhmä: Kolme

Ensi-ilta Vernissasalissa tiistaina 17.8. klo 19.00. Toinen ja samalla viimeinen esitys sunnuntaina 22.8. klo 19.00.
Liput Vernissan esityksiin: https://www.netticket.fi/teatterikoulun-elokuu-tikkurilan-teatteri

Esitys on mukana taltiointimuodossa Nuori Näyttämö -paikallisfestivaalilla perjantaina 21.5. ja esitys vierailee Nuori Näyttämö -festivaalin päätöskatselmuksessa Vallilan Kansallisteatterissa sunnuntaina 15.8.2021.

Näytelmäkirjailija: Otto Sandqvist
Ohjaus: Sanna Liski
Puvustus: Anu Kamppila
Lavastus: Tony Björkman
Äänisuunnittelu: Miika Elmgren
Valosuunnittelu: Kalle Kivimaa
Näyttelijät: Axel Järnefelt, Minerva Kastinen, Lotta Lassila, Ella Parviainen, Konsta Punkki, Salla Sirkiä, Ella Sormunen, Siiri Vaahersalo, Kirsikka Vilppolahti ja Saara Väätäjä
Ikäsuositus: yli 12-v.
Kesto: n. 1h
Paikka: Vernissasali, Kulttuurikeskus Vernissa, 1. krs., Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa