Pako eläviin kuviin

Tikkurilan Teatterikoulun syventävän tason fyysisen teatterin ryhmä valmistaa sanattoman esityksen suomalaisen elokuvan historiasta. Näyttämöllä nähdään tuttuja kohtauksia mm. Pekasta ja Pätkästä, Tuntemattomasta sotilaasta, Prinsessa ruususesta, Muumeista, Suomisen perheestä, Äideistä parhaimmasta ja sokerina pohjalla tiettävästi ensimmäinen suomalainen elokuva Salaviinan polttajat (1907). Elokuva tarjoaa pakokeinon silloin, kun arkielämä tuntuu ylitsepääsemättömältä. Sanaton esitys toteutetaan naamioteatterin, pantomiimin, akrobatian ja musiikin keinoin.

Esitys on osa Naamiot elää! -hanketta. Esityksessä käytetään suomalaisen teatterinaamion pioneerin Antero Poppiuksen (1922–2005) suunnittelemia naamioita. Teatteri Metamorfoosi on valmistanut naamiot Poppiuksen perikunnan luvalla. Esitys linkittyy Suomi100-teemavuoteen juhlistamalla suomalaisen elokuvahistorian helmiä ja merkkikohtauksia Suomen itsenäisyyden ajalta.

Ohjaaja: Kimmo Tähtivirta
Apulaisohjaaja: Kia Kilpeläinen
Akrobatiaopetus ja -ohjaus: Sanna Warsell
Pukusuunnittelu: Johanna Oksanen
Graafinen suunnittelu: Arttu Lavi
Näyttelijät: Roxana Hajizadeh, Veera Heikkinen, Amanda Heino, Arttu Lavi, Ronja Pakarinen, Ronja Poutiainen, Viivi Pöllänen ja Henrika Rissanen

Esitykset:

la 22.4. klo 19.00
su 23.4. klo 19.00
la 6.5. klo 15.00 ja klo 19.00

Pako eläviin kuviin nähdään myös Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun kevätfestareiden ohjelmistossa:

la 13.5. 16.00

 

Kesto: n. 1h
Ikäsuositus: yli 10-vuotiaille
Liput ennakkoon: 7,50€ (sisältää NetTicketin palvelumaksut)
Ennakkomyynti: www.netticket.fi/tikkurilanteatteri
Ennakkolippuja voi myös ostaa Vantaan yhteispalvelupisteistä (Myyrmäki, Korso, Tikkurila).
Liput ovelta ja Tikkurilan Teatterin kautta varattuna: 10€
Tikkurilan Teatterin varaus- ja infopuhelin: 044 013 0036 (ma-ke klo 12–15 ja 2 tuntia ennen esityksen alkua) tai liput [at]tikkurilanteatteri.fi(vastaamme sähköpostivarauksiin arkisin)
HUOM! Kevätfestareiden ohjelmistoon kuuluvan esityksen (la 13.5.) liput myydään vain käteisellä ovelta esityspäivänä. 5€ / lippu, ei ennakkovarausta.
Paikka: Vinssisali, Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa