Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli

“Asia on ihan yksinkertainen. Tv-Pörriäiset menivät televisioon tekemään keitettyjä nakkeja, vaikka minä haluaisin katsella televisiosta sitä Perhosten katalonialaista pyttipannua. Sitten Perhosten piti saada rahaa purjoon, ja Alpo piti vuokrata Elville, ja nyt Elvi esiintyy Alpon äitinä ja pakottaa Alpon pitämään pitsimyssyä.”

Sinikka Nopolan ja Tiina Nopolan kirjojen rakastetut Risto Räppääjä ja Nelli Nuudelipää joutuvat tänä kesänä keskelle sekaannuksien soppaa kotiseututalo Påkaksen pihalla. Risto huolestuu parhaasta ystävästään, kun Perhosen perhe yllättäen luopuu herkkuruoista, muuttaa asumaan vaatimattomaan mökkiin ja vaihtaa auton polkupyöräilyyn. Mistä oikein on kyse?

Auttaakseen Nelliä Risto lupautuu hoitamaan Nellin herkuille persoa Alpo-kissaa. Soppa syntyy, kun Alpo päätyy kotiapulaiseksi Rauha-tädin kovaotteiselle serkulle Elville. Vauhdikkaassa koko perheen esityksessä lusikkansa liemeen laittavat myös Rauha-täti ja naapurin hyväntahtoinen herra Lindberg – eikä kommelluksilta vältytä. Esitystä säestävät Iiro Rantalan säveltämät laulut ja välillä pannaan tanssiksi. Ei hassumpaa!

Tikkurilan Teatteri on esittänyt koko perheen kesäteatteria kotiseututalo Påkaksen pihapiirissä jo vuodesta 1998 ja monelle retki kesäteatteriimme onkin jokavuotinen perinne. Koronapandemia peruutti Risto Räppääjä ja nukkavieru Nelli -esityksen kesältä 2020, joten elokuussa 2021 saadaankin nähdä vielä tavallista odotetumpi kesäteatterienskari! Esitys tuo yhteen Tikkurilan Teatterin lahjakkaat tekijät: sen ohjaa teatterinjohtaja-rehtori Carita Välitalo, ja lavalla nähdään sekä Tikkurilan Teatterin aikuisia harrastajanäyttelijöitä että Tikkurilan Teatterikoulun oppilaita muun muassa näytelmän nimirooleja tähdittämässä.

Ensi-ilta Kotiseututalo Påkaksen pihapiirissä sunnuntaina 1.8.2021 klo 14.00

Muut esitykset: su 1.8. klo 18.00 / ti 3.8. klo 18.00 / ke 4.8. klo 18.00 / su 8.8. klo 14.00 & 18.00 / ti 10.8. klo 18.00 / ke 11.8. klo 18.00 / su 15.8. klo 14.00 & 18.00 / ti 17.8. klo 18.00 esitys peruttu rankkasateen vuoksi! / ke 18.8. klo 18.00 esitys peruttu rankkasateen vuoksi! / su 22.8. klo 14.00 & 18.00

Osta lippu:

Käsikirjoitus: Sinikka Nopola ja Tiina Nopola
Ohjaus: Carita Välitalo
Puvustus: Anu Kamppila
Lavastuksen toteutus: Tomi Tikka
Musiikin sävellys: Iiro Rantala
Taustanauhat ja laulujen opetus: Tuija Rantalainen
Äänisuunnittelu: Miika Elmgren
Koreografia: Soile Vedenpää
Valokuvat: Leena Tiuri
Tuotantokoordinaattori: Aino Järvi-Eskola
Lehdistötiedote: Päivi Salminen
Rooleissa: Charlie Nevander, Raul Nyberg, Saku Laaksonen, Minna Laine, Säde Laurikainen, Unna Piispanen, Maikki Viitikko ja Emma Winnett
Kesto: n. 2h (sis. väliajan)
Esityspaikka: Kotiseututalo Påkas, Vanha Kuninkaalantie 2, Vantaa
Ikäsuositus: koko perheelle!
Liput ennakkoon (hinta sisältää NetTicketin palvelumaksut):
20€ / peruslippu
16€ / lapset 4-18v., opiskelijat, työttömät, eläkeläiset
60€ /  kimppalippu (kaksi aikuista + kaksi lasta)
Yksi alle 4-vuotias ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa! Alle 4-vuotiaan vapaalippua ei voi yhdistää kimppalippuun eikä alennusryhmien lippuun. Vapaalipun saa valitsemalla NetTicketin verkkokaupassa lipputyypin: “Aikuinen + alle 4v.”
Ennakkomyynti: www.netticket.fi/tikkurilanteatteri
Ennakkolippuja voi myös ostaa Vantaa-infoista (Myyrmäki, Korso, Tikkurila) sekä Stockmann-tavarataloista.
Liput ovelta (rajallisen paikkamäärän vuoksi suosittelemme hankkimaan liput ennakkoon):
22€ / peruslippu
18€ / lapset alle 18-v., opiskelijat, työttömät, eläkeläiset
HUOM: Kimppaliput ja alle 4-vuotiaiden vapaaliput vain ennakkomyynnistä!
Tikkurilan Teatterin varaus- ja infopuhelin: 044 013 0036 (1h ennen esityksen alkua) tai liput [at] tikkurilanteatteri.fi (vastaamme sähköpostivarauksiin arkisin)
***
TERVETULOA TIKKURILAN TEATTERIN KESÄTEATTERIESITYKSEEN RISTO RÄPPÄÄJÄ JA NUKKAVIERU NELLI!
– Esitys on Kotiseututalo Påkaksen pihapiirissä osoitteessa Vanha Kuninkaalantie 2, Vantaa, johon on Tikkurilan matkakeskukselta noin kilometrin mittainen kävelymatka. Alta löydät kuvan yhdestä kävelyreittiehdotuksesta. Reitti kulkee junaradan itäpuolta, ja sitä kulkemalla pääset ylittämään Keravanjoen upouutta Vernissasiltaa pitkin.
– Jos saavut autolla, suosittelemme pysäköimään läheiselle Heurekan parkkipaikalle.
Huomioithan nämä kun tulet kesäteatteriin:
– Esitys on ulkona. Katsomomme ei ole katettu, joten sateisella säällä kannattaa pukeutua sadevaatteisiin. Katsomoon ei voi ottaa sateenvarjoja.
– Väliaikabuffetissa maksuvälineenä käy ainoastaan kortti (lipunmyynnissä myös kulttuurisetelit). Emme vastaanota käteistä.
– Saavuthan ajoissa paikalle välttääksesi jonottamisen!
– Edellytämme yleisöltä kasvomaskin käyttöä katsomossa, mikäli se elokuussa on edelleen viranomaissuositusten mukaista. Seuraamme viranomaisten suosituksia ja tiedotamme yleisöämme mahdollisista muutoksista sähköpostein ja tekstiviestein.
– Mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi pyydämme teitä ilmoittamaan ajantasaiset yhteystiedot lippuostoksen yhteydessä. Voitte ilmoittaa yhteystietonne myös ovilipunmyynnissämme.