Silja Eriksson

Silja Eriksson, teatteriopettaja

Silja Eriksson on teatteri-ilmaisun ohjaaja (amk), joka työskentelee taiteen ja kulttuurin parissa freelancerina niin eri ryhmiä opettaen, ohjaten kuin esiintyenkin. Tällä hetkellä Silja opettaa Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulussa neljää teatteritaiteen perusopetuksen ryhmää ja opiskelee Aalto-yliopistossa visuaalisen kulttuurin ja nykytaiteen maisteriohjelmassa.

Siljalle tärkeää on kohtaamisen ja kuuntelemisen kautta syntyvä vuorovaikutus sekä uuden ajattelun herääminen. Avainsanoja Siljan työskentyssä ovat ryhmälähtöisyys, sekä kokeilevat ja tutkivat menetelmät. Nämä heijastuvat usein esitystaiteen kentältä ammentaviin, kollektiivisesti rakennettaviin esityksiin, joissa ryhmäläisten oma ääni kuuluu. Opettaessa Siljalle on tärkeää luoda ryhmään hyväksyvä ja tasa-arvoinen ilmapiiri, jossa jokainen ryhmäläinen tuntee olonsa kotoisaksi ja jossa on lupa myös heittäytyä ja iloita.

“Taiteen maailma on loputon leikkikenttä, jossa voi tutkia ja kokeilla, oppia ja oivaltaa, mennä epämukavuusalueelle ja haastaa itseään.”

silja.eriksson [ät] tikkurilanteatteri.fi